">
$$img1$$

RADIO 101

News redakcija

Nakon velikih gužvi na graničnim prijelazima, privremeno su obustavljene strože kontrole na hrvatskim granicama sa Slovenijom i Mađarskom. Dogovoreno je da se umjesto toga, aktiviraju ciljane kontrole prema državljanima Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije. Načelnik uprave za granicu u Ravnateljstvu policije Zoran Ničeno pojasnio je za HTV što su to ciljane kontrole.

Nakon što je poručio "Zbogom, Hrvatska", ugledni znanstvenik Ivan Đikić dobio je 2 i pol milijuna eura iz Europskog istraživačkog fonda. Đikić je prvi znanstvenik s hrvatskom putovnicom koji je dva puta dobio novac iz prestižnog fonda, a ovoga puta radit će na novim lijekovima koji pobjeđuju bakterije, kada antibiotici zakažu.

 

Protivnici obveznog cijepljenja okupili su se na mirnim prosvjedima u Zagrebu i Splitu. Naveli su da je sve više roditelja koji odbijaju cijepiti djecu, a prosvjedom žele upoznati javnost s negativnim stranama cijepljenja i kako su rekli, represivnim mjerama zdravstveno-obrazovnog sustava koji ga nameće. Okupljeni roditelji traže slobodu odlučivanja o tome hoće li cijepiti svoju djecu.