">
$$img1$$

RADIO 101

News redakcija

Zlatko Hasanbegović izbačen je iz HDZ-a. Uvidom u objavljenu pravovaljanu kandidacijsku listu za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, utvrđeno je da se dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović kandidirao na drugom mjestu liste grupe birača, čija je nositeljica Bruna Esih. Time mu je, u skladu s člankom 13. Statuta HDZ-a, prestalo članstvo u HDZ-u, piše kratko u HDZ-ovom priopćenju! 

Tri sata prije ove odluke Hasanbegović se žestoko obrušio na Andreja Plenkovića, njegove najbliže suradnike Davora Božinovića, Gordana Jandorkovića, Martinu Dalić, Ninu Obuljen Koržinek te, kako Zlatko kaže, Plenkovićeve samoproglašene političke mentore Vladimira Šeksa i Franju Gregurića! 

Hasanbegović je među ostalim upozorio kako Plenković sa svojim mentorima želi dogovorima ispod stola iznevjeriti rezultate izbora i HDZ osuditi na koaliranje s malim strankama – HNS-om, Milanom Bandićem, a posebice sa SDSS-om, koje su svjetonazorski nespojive sa svjetonazorom HDZ-a. „To nas na kraju može dovesti i do koalicije sa SDP-om“, zaključio je Hasanbegović. 

O tome se popodne oglasio zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i rekao da se Hasanbegović sam isključio iz stranke, jer se kandidirao na nezavisnoj listi, i temeljem statuta više ne može biti član HDZ-a. Istaknuo je i da se postavlja pitanje zašto to Hasanbegović radi baš sada, unatoč tome što je podržao sve Plenkovićeve odluke. Više u prilogu: